Noua literatura


Caligraf – o nouă librărie a Timişoarei
mai 8, 2008, 10:28 am
Filed under: Uncategorized

Via Robert Şerban:

Caligraf – o nouă librărie a Timişoarei

 

În holul Filarmonicii “Banatul” (fosta sală “Capitol”) din Timişoara s-a deschis o nouă librărie: Caligraf. În urma unui parteneriat între Filarmonică  şi Asociaţia Culturală “Maxima”, librăria va fi şi un centru cultural care va organiza şi găzdui lansări de carte, audiţii muzicale, lecturi, întâlniri cu plasticieni, scriitori, muzicieni, expoziţii de artă, mese rotunde pe teme culturale, miniconcerte etc.

 

Primul eveniment a avut loc în dimineaţa duminicii de 13 aprilie, iar protagonistă a fost poeta Ioana Nicolaie, care a lansat cartea “Aventurile lui Arik” (editura “Corint Junior”). În afară de versuri, autografe şi cuvinte calde, Ioana a împărţit copiilor prezenţi baloane, acadele şi “decoraţii” cu deja celebrul personaj Arik.

În aceeaşi zi, seara, de la ora 18, în foaierul Filarmonicii, un numeros public a venit să-i asculte pe Mircea Cărtărescu şi Gerhard Cseika lecturând, bilingv, din “Orbitor” (G. Cseika fiind traducătorul romanului în limba germană). Printre auditori s-a aflat şi primarul Timişoarei, dl Gheorghe Ciuhandu, care i-a înmânat dlui Cărtărescu o Diplomă de onoare pentru activitatea sa culturală din ţară şi din străinătate. După lectură au urmat un şir lung de întrebări şi autografe, care a prelungit întâlnirea până la ora 21.

 

Librăria Caligraf este deschisă zilnic, de la 10 la 21, iar gazde vă vor fi Simona Bader, Robert Şerban, Mihai Crîznic şi Marius Ciupertea.

Reclame

Un comentariu so far
Lasă un comentariu

[…] din tara, iar in Timisoara si la libraria „Cartea de nisip” [str. 9 Mai nr. 3] si libraria „Galigraf” [b-dul C. D. Loga nr. 2, hol Filarmonica Banatul], precum si la chioscurile „Timpress” […]

Pingback de dincolo de constructie – “de arhitectura” nr. 26 | ARTBoom.ro | Lumea celor 7 arte
Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: